2.53
Nejdříve si uvaříme hrnek silné turecké kávy, aby nám vychladla. Smícháme pomázánkové máslo s moučkou a s ušlehanou… více o Tiramisu trochu jinak
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám větší množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně… více o Brambory trochu jinak
Párky pokrájíme na kolečka, rajčata na menší kousky a cibuli na velká kolečka. Poklademe ve vrstvách do zapékací mísy a… více o Párečky trochu jinak
Cmunda, zemlbába, kuba, oukrop, kulajda… Pod těmito názvy si většina z nás ještě dokáže… Celý článek
Obložené chlebíčky jsou českým evergreenem, který dříve nesměl chybět na žádné oslavě a svou… Celý článek
Mnoho z nás o snídani do postele sní, ale už jen málokdo si ji tam skutečně sní. Ve všední dny… Celý článek
Bílá omáčka z másla a šlehaného žloutku je základem francouzské kuchyně. Nejčastěji se podává… Celý článek
Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním… více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a… více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí. Poté ho vlijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech s vyšším… více o Počmáraná buchta
Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do… více o Perníkové řezy s kořením na svařák
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme zbyle ingredience. Sníh lehce vmícháme až nakonec. Do vymazané formy dáme půl… více o Kočičí oči
Hovězí žebra zalijeme studenou vodou (1,5l), přidáme celý pepř a osolíme. Vaříme zvolna 2 až 4 hodiny. Asi 20 min. před… více o Hovězí polévka
Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Z masa odkrojíme kůži a rozkrájíme na kostičky zhruba 1cm x 1cm. Vložíme do papiňáku, osolíme, okořeníme Vegetou a… více o Maso na chleba
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka.… více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme, plníme připravenou směsí sekané, jak jsme zvyklí. Cibuli nakrájíme na kolečka… více o Paprikové lodičky
Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného… více o Zapečené maso v těstíčku s máslem