
3.8
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně… více o Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme… více o Petřin tažený závin
Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku.… více o Tažený štrúdl (závin)
Kdo by nemiloval palačinky! A tuhle palačinku z trouby zvanou Dutch baby budete milovat ještě… Celý článek
Máte rádi plněné tortilly? Pak byste určitě měli znát trik, který koluje na sociálních sítích.… Celý článek
Jablečný závin neboli štrúdl patří mezi speciality nejen české kuchyně. Stejně tak je… Celý článek
Bývalá francouzská herečka Brigitte Bardot, která je dodnes považována za jeden z prvních… Celý článek
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g… více o Obrácený makový jablečník
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z… více o Tvarohové řezy trojbarevné
Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku,… více o Nádivka ze zelí
Celá vajíčka vymícháme (nejlépe ručním šlehačem) s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a promícháme.… více o Muffinky
Vepřovou pečeni vykostíme, osolíme, opepříme, na pánvu opečeme, obalíme v nasekané petrželi a utřeném česneku. Takto… více o Vepřová pečeně v listovém těstě
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé… více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek… více o Zapečené mleté maso
Zelí očistíme a nakrouháme na jemno. Nakrájíme cibuly , raději také na jemno. Křen nastrouháme na jemném struhadle. … více o Zelí s křenem
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu… více o Špaldové housky
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané… více o Lehký tvarohový koláč
Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, necháme rozpustit. Smícháme zbytek ingrediencí a přidáme k nim mléko s droždím.… více o Domácí koblížky z trouby
Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout. Mezitím si oloupeme… více o Štrúdl s jablky