Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
Na pánvi Wok na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou cuketu a papriku (můžeme použít i jinou zeleninu, kterou máme rádi), podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Poté přidáme na kostky nakrájené tofu (já používám česnekové). Přidáme lisovaný čerstvý česnek a olivy. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli podusit. Zasypeme dle chuti vegetou a kořením – nakrájeným rozmarýnem, tymiánem apod. Přidáme sůl a pepř.
Nakonec do pánve přidáme uvařené fazolky mungo a kuskus. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou a vše pořádně promícháme. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát