Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli. Těsto na langoše propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do lednice 20 minut kynout.
Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme. Hotové langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a podle chuti přidáme kečup.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky