Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Těsto na langoše Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.… více o Těsto na langoše
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické… Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se… Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní… Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Bábovka vídeňská Mléko, krupicový cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladit. Potom přidáme… více o Bábovka vídeňská
Medovník podle oka a chuti … Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem.… více o Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Taštičky z křehkého těsta Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem… více o Taštičky z křehkého těsta
Tvarohová bábovka z Hery Heru, cukr a žloutky ušleháme dohladka a všleháme tvaroh. Poté postupně vmícháme sníh a polohrubou mouku s práškem do… více o Tvarohová bábovka z Hery
Špagety s pórkem, hráškem a… Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájený na kolečka pórek a několik minut na střední teplotě provaříme, mícháme. … více o Špagety s pórkem, hráškem a smetanou
Těstoviny s parmazánem a petrželkou V kastrolku si uvaříme těstoviny. Těstoviny slijeme a necháme je chvilku odležet. Mezitím si na větší pánev nechame… více o Těstoviny s parmazánem a petrželkou
Dort Nejdřív ušlehat bílky, asi s trochou cukru (cukru tolik lžic, jako vajec) Pak zamíchar žloutky a mouku asi o lžíci víc… více o Dort
Medovníkový koláč Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce, ocet. Dobře promícháme… více o Medovníkový koláč
Čočková polévka s uzeným masem Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory,… více o Čočková polévka s uzeným masem
Venkovský salát 1. Papriky opláchněte, odstraňte jádřince, stopky a žebroví. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a… více o Venkovský salát
Tradiční český trdelník Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Jahodový koláč od Katky Udělat drobenku. Víc jak polovinu dát do dortové formy. Zalít tvarohem, poklást ovocem. Nadrobit zbytek drobenky. Péct… více o Jahodový koláč od Katky