Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Těsto na langoše Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.… více o Těsto na langoše
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě… Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické… Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
peceny kralik na cesneku Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný… více o peceny kralik na cesneku
Tvarohové řezy s rozinkami Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku… více o Tvarohové řezy s rozinkami
Vylepšené špekáčky na opékání Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku,… více o Vylepšené špekáčky na opékání
Med z mladého jehličí Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny… více o Med z mladého jehličí
Chléb „Šumava“ Nejprve začneme kváskem - do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme… více o Chléb „Šumava“
Arašídová pomazánka – slaná Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď tam dáme trochu másla.… více o Arašídová pomazánka – slaná
Jogurtový koláč vše smíchat, prdopeč na závěr nemíchat!; na to jakékoli ovoce, posypat vanil. cukrem a drobenkou. Při 160st. pečeme… více o Jogurtový koláč
Piškotový pudink Z 1/2 mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme obsah sáčku. Do zbylého mléka přidáme 2-3 polévkové lžíce cukru … více o Piškotový pudink
Dýňová šťáva Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou… více o Dýňová šťáva
Vepřové kotlety na smetaně Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na… více o Vepřové kotlety na smetaně
Banánové řezy s vanilkovým krémem Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi… více o Banánové řezy s vanilkovým krémem
Koblížky s náplní klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program "příprava těsta" a… více o Koblížky s náplní