Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Těsto na langoše Do velké mísy přesijeme půl kila mouky, přidáme 1/4 l vlažného mléka, 30 g kvasnic, 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli.… více o Těsto na langoše
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do… Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak… Celý článek
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která… Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste… Celý článek
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů… Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem,… Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Omáčka z plísňového sýra Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět… více o Omáčka z plísňového sýra
Květáková polévka Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho,… více o Květáková polévka
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme… více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Kuře na smetaně a medu Z kuřete nebo kuřecích prsou nakrájíme malé kousky. Smícháme smetanu a šlehačku do misky, přidáme cca dvě lžíce medu,… více o Kuře na smetaně a medu
Trvanlivé sušenky Mouku s práškem přesijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme hodinku odpočinout, vyválíme plát a… více o Trvanlivé sušenky
Perník s pudinkem – nedrobí se Mouku smíchanou s práškem do pečiva a s práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a… více o Perník s pudinkem – nedrobí se
Svatební předkrm Šunku potřeme křenovou pomazánkou, zavineme do roličky a ozdobíme šlehačkou. Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, z… více o Svatební předkrm
Jarní velikonoční nádivka - veku rozkrájíme na kostičky - zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet - vepřové maso… více o Jarní velikonoční nádivka
Ukrajinský boršč Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme… více o Ukrajinský boršč
Hovězí roštěná Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečem maso a… více o Hovězí roštěná
Sedlácké karé (kotleta) – minutka Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je… více o Sedlácké karé (kotleta) – minutka
„Třešně v těstě" – vláčný koláč Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a… více o „Třešně v těstě" – vláčný koláč