
3
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl
Nejprve smícháme suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Cukety jsou výborné nejen do slaných jídel, jako jsou placky, polévky nebo těstoviny. Pořádnou… Celý článek
Dělená strava údajně slibuje snadné hubnutí a lepší trávení, kterého dosáhnete tím, že… Celý článek
Pokud jste doteď měli ze zavařování obavy nebo doma nemáte velký zavařovací hrnec, máme pro… Celý článek
Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně… více o Fazolky na smetaně
Žervé našleháme s rozmačkaným nebo umletým hermelínem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaná jablka a dobře promícháme… více o Jablková pomazánka s hermelínem
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne.… více o Likér z kondenzovaného mléka
Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. … více o Ožralky
Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme… více o Špekové knedlíky pro silné muže
Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit… více o Barščik polský
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou… více o Pstruh na mandlích
Suroviny smíchat a zadělat těsto. Přikrýt utěrkou a nechat 12 hodin vykynout. Pečicí mísu s poklopem nechat při 220… více o Domácí chléb z bílé mouky
Na upečený piškotový korpus natřeme 2 uvařené, teplé, jahodové pudinky. Do dvou ušlehaných šlehaček opatrně vmícháme 2… více o Jahodový zákusek II.
Nejdříve si připravte náplň. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte… více o Rohlíčky s pikantní tuňákovou náplní
Vše promícháme a dáme na plech. Nakonec polejeme čokoládovou polevou.. více o Rychlý jablečný koláč
Do mouky prosáté s práškem do pečiva rozsekáme máslo, přidáme cukr, vejce, žloutek, mléko a ocet. Na vále vypracujeme… více o Jablkový mřížkový koláč