
3
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl
Nejprve smícháme suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Slavná herečka Stella Zázvorková byla proslulá svou vášní pro vaření a svým kulinářským umem… Celý článek
Klasické avokádové guacamole je sice fajn, ale léto si říká o upgrade. Guacamole si skvěle… Celý článek
Meteorologové předpovídají, že se vrací vlna veder. A v takovém počasí možná oceníte k jídlu… Celý článek
Cuketa je úžasná a všestranná zelenina, kterou je navíc velmi snadné si vypěstovat na vlastní… Celý článek
Uděláme si kvásek, který po vzejítí přidáme do mísy s 0,5 kg hladké mouky a 1,5 dcl oleje. Řádně promícháme a necháme… více o Kynuté nutelové rohlíčky
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z… více o Mazurek
Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat… více o Pomazánka vepřo-zelo
Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka, poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem … více o Papriky s vůní léta
Maso očistíme, osolíme, opepříme, marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu … více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit. Cukr, žloutky, povolenou heru,… více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme do varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do… více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto… více o Francouzské palačinky Suzette
Do většího hrnce dáme žloutky a vanilkové cukry. Metličkou na mírném ohni šleháme do pěny. Postupně přidáme mléko,… více o Banánové potěšení
Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit. Do poékáčku naskládat maso… více o Krkovice na pivě
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky… více o Hustá bramboračka
Na másle osmahneme mouku, zalijeme troškou vody a smetanou, aby vznikl bešamel, přidáme tavený sýr a necháme rozpustit.… více o Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou