
4.5
Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády – snažíme se, aby se dostala… více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a… více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Žloutek utřeme s pomazánkovým máslem a Lučinou, přimícháme na jemno nastrouhaný bílek, na jemno nastrouhaný eidam,… více o Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a… více o Rumové koblihy
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5-10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít… více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky,… více o Tartiflette: Francouzská specialita z Alp
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme,… více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme… více o Karamelové tyčinky v oplatce
Lák se povaří, až vznikne hladká hmota. Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a… více o Rychloutopenci
Tvarůžky obalíme v mouce,vajíčku,strouhance a postup opakujeme asi třikrát.Kdo chce může přidat kolečko salámu ,cibuli… více o Smažené tvarůžky
Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě, přidáme… více o Vanilkové rohlajze
Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci, nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi, kompot dáme celý… více o Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši,… více o Brokolicová (květáková) roláda
Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cherry rajčátka rozkrojíme na polovinu, cuketu nakrájíme na… více o Barevná ryba ve stříbrných balíčcích
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty… více o Mrkvové lívanečky