Zapečené těstoviny podle Martiny Nejdříve si očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso… více o Zapečené těstoviny podle Martiny
Houbové těstoviny Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu. Mezitím si oloupeme a na plátky nebo půlplátky nakrájíme… více o Houbové těstoviny
Dýňové těstoviny Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve,… více o Dýňové těstoviny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa… Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při… Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku… V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Citrónovo-vanilkový pudink Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.… více o Citrónovo-vanilkový pudink
Mandarinková buchta Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď… více o Mandarinková buchta
Rýžová směs Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Špenát jako samostatné jídlo Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme… více o Špenát jako samostatné jídlo
Zapékané kuřecí závitky Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a… více o Zapékané kuřecí závitky
Zelná polévka z čerstvé hlávky Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky… více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Kokosovo-kávové řezy Bílky s cukrem ušleháme, přidáme kokos, mouku a všechno dobře promícháme. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.… více o Kokosovo-kávové řezy
Česneková omáčka Hokej Vítkovice Česnek utřeme se solí, vmícháme do tatarky spolu s hořčicí a česnekem. více o Česneková omáčka Hokej Vítkovice
Caesar salát Dresing V misce rozmícháme žloute, citr. šťávu, horčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej až obsah… více o Caesar salát
Krémový dresink z podmáslí V misce smícháme ingredience dohromady. Osolíme a opepříme. V ledničce vydrží 3 dny. více o Krémový dresink z podmáslí
Citronová pomazánka Máslo rozpustíme ve vodní lázni s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.… více o Citronová pomazánka
Dort "Adélka" Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat.… více o Dort "Adélka"