Krkovička pečená s játry a cibulí Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé… více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1–1,5 cm. Drůbeží játra očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Těstoviny se špenátem Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát… více o Těstoviny se špenátem
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete! Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální… Dvojice legendárních italských sýrů, mozzarella a mascarpone, má v kuchyni své nezastupitelné… Celý článek
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies… Cukety jsou výborné nejen do slaných jídel, jako jsou placky, polévky nebo těstoviny. Pořádnou… Celý článek
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i… Dělená strava údajně slibuje snadné hubnutí a lepší trávení, kterého dosáhnete tím, že… Celý článek
Jablečné řezy piškotové Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec… více o Jablečné řezy piškotové
Povidlový perník Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Švestkový věnec Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní… více o Švestkový věnec
Tatarská pomazánka na topinky Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty. více o Tatarská pomazánka na topinky
Nálev na okurky od Horňanských Suroviny na nálev dáme do vody a uvedem do varu, přidáme ocet a necháme přejít varem. Do kadé sklenic dáme kopr, 3… více o Nálev na okurky od Horňanských
Nakládané sýrové kostky Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme.… více o Nakládané sýrové kostky
Domácí vanilková zmrzlina Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným… více o Domácí vanilková zmrzlina
Jablíčková buchta Těsto: z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinot. Náplň: nastrouhaná jablka… více o Jablíčková buchta
Chleba – J&H Do pekárny se postupně dají všechny ingredience (přesně v napsaném pořadí!). Čím čerstvější je mouka, tím lépe. více o Chleba – J&H
Česnekový chléb Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby… více o Česnekový chléb
Koblížky s náplní klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program "příprava těsta" a… více o Koblížky s náplní
Langoše Do vlažného mléka přidáme cukr a zamícháme, pak rozmačkáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky zamícháme sůl a pak… více o Langoše