Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě… Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické… Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Šlehačkové brambory Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl.… více o Šlehačkové brambory
Kuřecí plátky se skořicí Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na… více o Kuřecí plátky se skořicí
Ovocná šťáva za studena Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
Rychlý cibulový koláč Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby… více o Rychlý cibulový koláč
Tvarohové smaženky Tvaroh smíchám s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájím si veku na 1 cm plátky a potřu připraveným tvarohem, přiklopím dva… více o Tvarohové smaženky
Vepřová žebírka – spareribs Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. … více o Vepřová žebírka – spareribs
Falešná dršťková z hlívy Cibuli nakrájejte a na oleji ji nechte zezlátnout. Hlívu omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Potom ji přidejte k… více o Falešná dršťková z hlívy
Bublanina – tutovka Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva … více o Bublanina – tutovka
Pařížské kostky od Lucinky Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne. … více o Pařížské kostky od Lucinky
Cizrna na italský způsob Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Segedínský guláš maďarské babičky Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. 1 cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme… více o Segedínský guláš maďarské babičky
Brokolice s vejci Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme… více o Brokolice s vejci