Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které… Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete… Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat… Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do… Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Hrušková buchta Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, přášek do pečiva a na kostky… více o Hrušková buchta
Těstovinový krabák Těstoviny uvaříme podle návodu (nejvhodnější jsou spirálky ze semolinové mouky). Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno… více o Těstovinový krabák
Hovězí Stroganov Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou,… více o Hovězí Stroganov
Kuřecí maso se sýrem v římském… Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Zamilovaný dort Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec i… více o Zamilovaný dort
Dobré filé se zeleninou Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek,… více o Dobré filé se zeleninou
Candát na kmíně Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 min v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách do… více o Candát na kmíně
Bůček dva v jednom 1. Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. 2. Naplníme… více o Bůček dva v jednom
Salát z černé ředkve Ředkev a mrkev omyjeme a nastrouháme najemno, zelí a oloupanou cibulku jemně pokrájíme a oloupaná jablka nastrouháme… více o Salát z černé ředkve
Oříškový suchárek Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme ořechy a mouku. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy na… více o Oříškový suchárek
Medovník z Počernic Než začneš, vyndej si z lednice máslo (Zlatou hanou) a dej se Salkem na stejné místo, aby měli stejnou teplotu a… více o Medovník z Počernic
Chleba od Hadičky Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom… více o Chleba od Hadičky