Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30… Prázdniny skončily a se školou nastal pro mnohé i tradiční shon. A proto si k večeři udělejte… Celý článek
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu… Budapešťská pomazánka z tvarohu a vonící paprikou už řadu let patří k nejoblíbenějším… Celý článek
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které… Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete… Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Jablková žemlovka Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem… více o Jablková žemlovka
Staročeské kostky Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi… více o Staročeské kostky
Dobrota z listového těsta II. Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme… více o Dobrota z listového těsta II.
Kapr na povidlech a mandlích s… Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak obalíme v mouce a poté ve… více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Pseudo-čína Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuly, přidáme na kostky nakrájená kučecí masa a zprudka… více o Pseudo-čína
Borůvkový (višňový) likér Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Arašídová pomazánka – slaná Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď tam dáme trochu másla.… více o Arašídová pomazánka – slaná
Výborná kefírovka Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak,… více o Výborná kefírovka
Brokolice s vejci Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme… více o Brokolice s vejci
Mončina krabí pomazánka Cibuli si nadrobno nakrájíme, krabí tyčinky také, dáme do mísy, přidáme kelímek jogurtu, majonézu, sůl a pepř a… více o Mončina krabí pomazánka
Bramborová bomba Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba
Jablečný křen Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle… více o Jablečný křen