Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při… Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku… V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo… Ať už vás k potřebě mlsat zdravě vede dieta, potravinová alergie nebo životní styl, máme pro… Celý článek
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii Kdo má trochu tvořivého ducha, jistě je pro něj zdobení cukroví nejzábavnější částí vánočních… Celý článek
Jablečné koláčky – kdo nemůže… Vše smícháme. Nakonec přidáváme jablka. Na pečící papír děláme hromádky, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Po… více o Jablečné koláčky – kdo nemůže smažené
Mexická kuřecí jatýrka Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, ten nadrobno, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a… více o Mexická kuřecí jatýrka
Švédský dort Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá… více o Švédský dort
Mřížkovaná buchta Těsto: vyšlehat 3 vejce, 2 dcl krystalového cukru, 1 dcl oleje, pak přimíchat 4 dcl polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva… více o Mřížkovaná buchta
Růžové srdce Bílky do tuha ušleháme s cukrem, po jednom přidáme žloutky, vyšleháme a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s… více o Růžové srdce
Polynéské filé Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku. Květák a brokolici pokrájíme na… více o Polynéské filé
Houbová omáčka smetanová Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání… více o Houbová omáčka smetanová
Dvoubarevné kuličkové řezy Tmavé těsto: Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva, prosátým kakaem a moučkovým cukrem. Přidejte na kostky… více o Dvoubarevné kuličkové řezy
Ovocný krémový koláč V míse vyšleháme "doběla" cukr s vejci a vodou, pomalu přilijeme olej a nakonec pomalu dosypáváme mouku smíchanou s… více o Ovocný krémový koláč
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem Prsa prokrojíme(nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a potřeme každý směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky… více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem
Sirup z květů černého bezu Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Zapeceny lilek s rajcaty Lilek nakrajime podelne na asi 1,5 cm tenke platky. Posolime a nechame vypotit. Osusime. Ricottu smichame s… více o Zapeceny lilek s rajcaty