Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy… Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci… Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni! Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Buchta s rosolem Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům.… více o Buchta s rosolem
Pikantní ořechová roláda Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky… více o Pikantní ořechová roláda
Plněné rohlíky – mandlové nebo… Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme… více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Široké nudle se šunkovou omáčkou Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a… více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Švýcarský koláč z listového těsta Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve,… více o Švýcarský koláč z listového těsta
Ořechová náplň do cukroví Tuk rozehřejeme, vsypeme cukr a ořechy, vše dobře promícháme a přidáme rum. Pokud je náplň hodně řídká,dáme ztuhnout… více o Ořechová náplň do cukroví
Větrníky Nejdříve si připravíme odpalované těsto: Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu, přisypeme mouku a restujeme,… více o Větrníky
Čočková polévka se sušenými… Čočku přebereme, opláchneme na sítku, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou asi 3 cm nad čočku a přivedeme k varu.… více o Čočková polévka se sušenými švestkami
Mazanec z domácí pekárny Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (hrozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na… více o Mazanec z domácí pekárny
Bílá čokoláda se skořicí Mléko vlijeme do kastrůlku. Vložíme do něj celý svitek skořice a přivedeme ho k varu. Teplotu snížíme na minimum a… více o Bílá čokoláda se skořicí
Papriková pasta Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do… více o Papriková pasta
Smažené sojové tofu Kostku tofu propláchneme vodou, rozkrojíme na půlky, které ještě rozpůlíme. Ze sojovky, 0,5 dcl vody, česneku,… více o Smažené sojové tofu