Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají… Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém… Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako… Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku… Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Kuřecí maso po horácku Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme… více o Kuřecí maso po horácku
Žmolenka z brambor Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (prodával se v domácích potřebách, ale nevím,… více o Žmolenka z brambor
Vepřová krkovice zabalená jako… Maso naklepeme osolíme bylinkovou solí ,opepříme,namažeme kremžskou hořčicí.Položíme slabý plátek krkovice nebo… více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Játrová omáčka Na oleji osmažit nakrájené cibule, potom přidat nakrájená játra. Až se játra usmaží podlijte vodou, podusit až játra… více o Játrová omáčka
Linecký koláč – co dům dal Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice. Po odpočinutí těsto… více o Linecký koláč – co dům dal
Rychlá večeře Na rozpálenou pánev s kapkou oleje rozetřu na hrubém struhadle nastrouhanou větší bramboru (nebo dvě menší), posolím +… více o Rychlá večeře
Prácheňská polévka Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
Sýrové toasty Petrželku důkladně omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky, ementál nahrubo… více o Sýrové toasty
Rajčata s mozzarellou Rajčata nakrájíme na kolečka, jen velmi lehce osolíme a opepříme a poklademe plátky mozzarelly. Pokapeme olivovým… více o Rajčata s mozzarellou
Houskový knedlík z domácí pekárny Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku,… více o Houskový knedlík z domácí pekárny
Ovocný koláč s tvarohem - bez… Z přísad na těsto zpracujeme těsto, které vyválíme na velikost plechu a upečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu… více o Ovocný koláč s tvarohem - bez vážení
Dětské tiramisu Připravíme si 4 šálky nebo kelímky na jednotlivé porce (cca 200 ml). 2 lžičky instantní Melty smícháme s 50 ml vody … více o Dětské tiramisu