Těstoviny se špenátem Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát… více o Těstoviny se špenátem
Těstoviny se šlehačkou Uvaříme těstoviny. Šunku i žampiony nakrájíme najemno a krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Těstoviny s nivou Uvaříme těstoviny. Rozpustíme dvě lžíce másla. Nivu nahrubo nastrouháme a vložíme na máslo, trochu podlijeme smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého,… Jablečný závin neboli štrúdl patří mezi speciality nejen české kuchyně. Stejně tak je… Celý článek
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje… Bývalá francouzská herečka Brigitte Bardot, která je dodnes považována za jeden z prvních… Celý článek
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou… Ať už si je dáte se sklenicí mléka, hrnkem horkého čaje, nebo dobrou kávou, křupavé sušenky… Celý článek
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a… Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Švýcarské špagety Špagety uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget… více o Švýcarské špagety
Calzonetti Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek… více o Calzonetti
Jablečný koláč od Sněhurky Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na… více o Jablečný koláč od Sněhurky
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Bramborové špízy Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Klobásy od Martiny Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým… více o Klobásy od Martiny
Tuňáková mísa Fazolové lusky krátce orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme nasekaný česnek a společně podusíme. Listový… více o Tuňáková mísa
Maminčina rajská omáčka Na mirnem ohni rozpustime v hrnci tuk, na kterem nechame zesklovatet nahrubo nakrajenou cibulku. Jakmile cibule zacne… více o Maminčina rajská omáčka
Rychlý slaný koláč Listové těsto roztahneme na celou plochu plechu a poklademe na plátky nakrájeným sýrem. Překryjeme druhým plátem těsta… více o Rychlý slaný koláč
Noky Změklé máslo šlehat ručním šlehačem se žloutkem, přidat malou lžičku podravky a trochu soli. Pak odváženou mouku, 300g… více o Noky
Těstoviny s tuňákem Těstoviny se vkládají do vařící osolené vody a vaří se 10 min. Scedí se a vmíchá se všechno ostatní. Místo jogurtu… více o Těstoviny s tuňákem
Pikantní buřty v pivu a kečupu V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka.… více o Pikantní buřty v pivu a kečupu