Těstoviny se špenátem Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát… více o Těstoviny se špenátem
Těstoviny se šlehačkou Uvaříme těstoviny. Šunku i žampiony nakrájíme najemno a krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Těstoviny s nivou Uvaříme těstoviny. Rozpustíme dvě lžíce másla. Nivu nahrubo nastrouháme a vložíme na máslo, trochu podlijeme smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí Venkovní teploty bohužel klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si rychlou… Celý článek
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak Jak vypadá perfektní zelí, které krásně doladí chuť pečené husy? Máme pro vás tipy, jak zelí… Celý článek
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný… Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm… Celý článek
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11.… Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Kokosová hrníčková bábovka Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Těsto vlijeme do vymazené a strouhankou (hrubou… více o Kokosová hrníčková bábovka
Zapékaná krkovice V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme… více o Zapékaná krkovice
Krůtí stehna s omáčkou Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péci.… více o Krůtí stehna s omáčkou
Nekynuté buchtičky od Milči Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se… více o Nekynuté buchtičky od Milči
Domácí vanilková zmrzlina Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným… více o Domácí vanilková zmrzlina
Bryndzová křidélka 1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
Kuřecí polévka Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou… více o Kuřecí polévka
Buchtičky s krémem Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Bazalková omáčka na pizzu či… Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek. Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kúru a necháme podusit do… více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Cuketový slaný nákyp Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme do mísy (cuketu na hrubo, brambory na jemno) a vymačkáme přebytečnou vodu.… více o Cuketový slaný nákyp
Zapečené caprese Rajčata s mozzarellou nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno do menší misky. Zakápneme… více o Zapečené caprese
Máslový ležák Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme… více o Máslový ležák