Těstoviny se špenátem Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát… více o Těstoviny se špenátem
Těstoviny se šlehačkou Uvaříme těstoviny. Šunku i žampiony nakrájíme najemno a krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Těstoviny s nivou Uvaříme těstoviny. Rozpustíme dvě lžíce másla. Nivu nahrubo nastrouháme a vložíme na máslo, trochu podlijeme smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku… Po loňské neúrodě jablek se jich letos na zahradách urodilo tolik, že stojíte nad tím… Celý článek
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným… Perník pekly naše babičky, maminky a teď si ho můžete upéct i vy. Jde o velmi jednoduchý… Celý článek
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se… Šalamounovy řezy patří k moučníkům, které si oblíbily celé generace. Možná je pekla i vaše… Celý článek
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se… Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných… Celý článek
Pudinkové řezy s polevou Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ostatní a opět promícháme. Dle chuti můžeme přidat i ořechy a… více o Pudinkové řezy s polevou
Řez Strakáček Máslo utřeme s cukrem a celými vejci, přidáme mléko nebo šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme… více o Řez Strakáček
Špenátový závin se slaninou a sýrem Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme… více o Špenátový závin se slaninou a sýrem
Štrúdl se zelím a nivou Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé jeho délce zelí, na… více o Štrúdl se zelím a nivou
Zapečená zelenina s balkánem Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kolečka, v jakémkoliv pořadí navrstvíme do olejem vymazené zapékací mísy,… více o Zapečená zelenina s balkánem
Zelňačka od Kewa Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší… více o Zelňačka od Kewa
Domácí marcipán od paní Jany Na konec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve obarvíme a znovu… více o Domácí marcipán od paní Jany
Smetanová čočková polévka Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem. K čočce přidáme oloupané a na… více o Smetanová čočková polévka
Tmavé housky pro domácí pekárnu Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme… více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Bílá pizza s cuketou Příprava těsta: smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme lehce zahřátou vodu spolu s olivovým olejem. Z těsta uhněteme… více o Bílá pizza s cuketou
Mražená káva Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové… více o Mražená káva
Jablečný koláč z bramborového těsta 1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta