Těstoviny se špenátem Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát… více o Těstoviny se špenátem
Těstoviny se šlehačkou Uvaříme těstoviny. Šunku i žampiony nakrájíme najemno a krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Těstoviny s nivou Uvaříme těstoviny. Rozpustíme dvě lžíce másla. Nivu nahrubo nastrouháme a vložíme na máslo, trochu podlijeme smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je… Vlašské ořechy neboli vlašáky patří mezi nejoblíbenější ořechy. Jak je ale nejlépe dostat ze… Celý článek
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy… Červená karkulka, Petr Pan nebo třeba Daenerys ze Hry o trůny. Americká amatérská pekařka Liz… Celý článek
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná… Konečně jsme se dočkali a na některých místech houby rostou doslova jako po dešti. Najít se… Celý článek
Celozrnná vánoční kolečka Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme… více o Celozrnná vánoční kolečka
Pikantní kuře s nivou Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou… více o Pikantní kuře s nivou
Selský kotlík od Pihule aneb… Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Pečená Chalava Smícháme mouku se skořicí, ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a… více o Pečená Chalava
Kotlety s masoxem Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a… více o Kotlety s masoxem
Zapečená plněná cuketa Cuketu zbavíme slupky, podél rozkrojíme a vydlabeme semínka. Posolíme, lehce popepříme a vložíme do zapékací mísy.… více o Zapečená plněná cuketa
Opilé Míša řezy Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej,… více o Opilé Míša řezy
Jablečná přesnídávka 1.Do 4 litrového hrnce dám, co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérkama a peckama. 2.Přidám cca 1200ml… více o Jablečná přesnídávka
Prsa na medu Vosmahnul jsem cibulku, rozpustil v ni maslo. Potom pridat med a citron. Kdyz to zacne penit tak na to prdnu maso.… více o Prsa na medu
Dýňový guláš Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme… více o Dýňový guláš
Linecké těsto na vykrajované tvary Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný… více o Linecké těsto na vykrajované tvary
Dalamánky Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek. Přidat… více o Dalamánky