Těstoviny se špenátem Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát… více o Těstoviny se špenátem
Těstoviny se šlehačkou Uvaříme těstoviny. Šunku i žampiony nakrájíme najemno a krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Těstoviny s nivou Uvaříme těstoviny. Rozpustíme dvě lžíce másla. Nivu nahrubo nastrouháme a vložíme na máslo, trochu podlijeme smetanou a… více o Těstoviny s nivou
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a… Jestli ještě nemáte upečeno na víkend nic sladkého, máme pro vás pár tipů. Prvním je recept na… Celý článek
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě Léto a grilování s rodinou či přáteli k sobě neodmyslitelně patří. Naučte se zdravější verze… Celý článek
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete… Recept na moučník s názvem, nad nímž se mnozí začervenají, koluje mezi českými hospodyňkami už… Celý článek
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte… Cmunda, zemlbába, kuba, oukrop, kulajda… Pod těmito názvy si většina z nás ještě dokáže… Celý článek
Jablka se slaninou a brambory Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny… více o Jablka se slaninou a brambory
Posvícenské koláčky Z mouky, droždí, lžíce cukru, dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky,… více o Posvícenské koláčky
Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Fazole s mletým masem Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme… více o Fazole s mletým masem
Česnečka – vyprošťovák Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím… více o Česnečka – vyprošťovák
Domácí zapékané müsli Vše rukama smícháme v míse. Přidáme sušené ovoce, rozinky, ořechy - vše podle chuti (já přidávám rozinky, brusinky,… více o Domácí zapékané müsli
Pečený králík – jednoduše a chutně Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme… více o Pečený králík – jednoduše a chutně
Pečená kuřecí křídla s… Švestka vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat. Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech… více o Pečená kuřecí křídla s marinovanými švestkami
Provensálské ratatouille Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu. Nahrubo nakrájené cibule a… více o Provensálské ratatouille
Minestrone s kuřecími knedlíčky Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce,… více o Minestrone s kuřecími knedlíčky
Guláš z hovězího (vepřového) srdce Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Dort "Adélka" Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat.… více o Dort "Adélka"