Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek… Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování… Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí Venkovní teploty bohužel klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si rychlou… Celý článek
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak Jak vypadá perfektní zelí, které krásně doladí chuť pečené husy? Máme pro vás tipy, jak zelí… Celý článek
Zapečené filé se sýrem Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou.… více o Zapečené filé se sýrem
Kari maso v brambůrkách Maso naklepeme a naložíme jej do směsi kari koření a jogurtu. Paprikové brambůrky rozdrtíme na jemno a naložené maso v… více o Kari maso v brambůrkách
Pizza z tvarohového těsta Cibuli a salám nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a… více o Pizza z tvarohového těsta
Řezy z kuřecího masa v šunkovém… Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do… více o Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
Strojkové s jogurtem Vypracujeme těsto a na masovém strojku vytlačujeme tvary. Po upečení balíme v cukru. více o Strojkové s jogurtem
Nálev na okurky od Horňanských Suroviny na nálev dáme do vody a uvedem do varu, přidáme ocet a necháme přejít varem. Do kadé sklenic dáme kopr, 3… více o Nálev na okurky od Horňanských
Hermelínové bochánky Hermelín, sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky. Vše… více o Hermelínové bochánky
Švestkové knedlíky z odpalovaného… V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého… více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Brokolicová polévka Na oleji osmahneme dozlatova cibulku přidáme česnek a rozebrané růžičky brokolice. Zalijeme litrem vody dáme kostku zel… více o Brokolicová polévka
Jablečný koláč se skořicí Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1… více o Jablečný koláč se skořicí
Minestrone s kuřecími knedlíčky Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce,… více o Minestrone s kuřecími knedlíčky
Játra na jablkách Játra nakrájíme na větší kousky, opepříme. Vložíme do pekáče, opepříme, podlejeme olejem (sádlem a pod.) a pečeme asi… více o Játra na jablkách