Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí Venkovní teploty bohužel klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si rychlou… Celý článek
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak Jak vypadá perfektní zelí, které krásně doladí chuť pečené husy? Máme pro vás tipy, jak zelí… Celý článek
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný… Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm… Celý článek
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11.… Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Advokátská káva Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný likér, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou… více o Advokátská káva
Nakládané masové koule Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu,… více o Nakládané masové koule
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem Do misky dáme sýr, přidáme odkapanou kukuřici a česnek. Zamícháme, necháme chvíli odležet a můžeme přikusovat opečený… více o Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Med z mladého jehličí Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny… více o Med z mladého jehličí
Bavorské vdolky z domácí pekárny Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca… více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
Česneková bramborová polévka Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Houbová omáčka Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme… více o Houbová omáčka
Bylinkový řízek Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky… více o Bylinkový řízek
Sirup z květů černého bezu Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Bramborová bomba Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba
Vláčný mazanec Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru… více o Vláčný mazanec
Maďarský okurkový salát Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti… více o Maďarský okurkový salát