Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se! Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i… Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který… Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip… Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Makovníček s krémem Žloutky s vodou a cukrem ušlehat, přidat směs mouka, mák a prášek do pečiva, nakonec lehce sníh ze zbylých bílků. Vlít… více o Makovníček s krémem
Rebarborový koláč s rumovým… Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech proícháme vidličkou. Rebarboru očistíme, nakrájíme na… více o Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Krkovička na černém pivu Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou… více o Krkovička na černém pivu
Babiččiny mléčné medové karamelky Mléko, cukr, máslo a med dáme vařit do hrnce - nejlépe takového, kde se hmota nebude přichytávat - a pomalu zahříváme.… více o Babiččiny mléčné medové karamelky
Játrová omáčka Na oleji osmažit nakrájené cibule, potom přidat nakrájená játra. Až se játra usmaží podlijte vodou, podusit až játra… více o Játrová omáčka
Ovocný koláč se želatinou Máslo vymícháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, a vše společně vymícháme. … více o Ovocný koláč se želatinou
Kuře na Nivě Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou a pivem a 10 minut dusíme.… více o Kuře na Nivě
Kuřecí prsa se smetanovou kari… V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na… více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou
Sirup z květů černého bezu Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Velikonoční sekanina Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené… více o Velikonoční sekanina
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D. I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Florentinky Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle,… více o Florentinky