Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou… Začalo to dortem, který měl připomínat šaty z jednoho filmu. Tehdy pekařka a cukrářka Larissa… Celý článek
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé… Podáváme je k celé řadě pokrmů, představit si bez nich neumíme bramborový salát, španělské… Celý článek
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez… Co by byla česká kuchyně bez švestek? Vůně povidel a nadýchané buchty připomenou ty nejhezčí… Celý článek
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením,… Vidíte-li ve snu broskev, znamená to prý štěstí, radost a zdraví. To samé by mohlo platit i v… Celý článek
Kuřecí bašta Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu… více o Kuřecí bašta
Chuťovky se sýrovou pomazánkou Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a majonézou, přidáme prolisovaný česnek, dosolíme. Chléb nakrájíme na čtverce… více o Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Blumová buchta Mouku, cukr, prášek do pečiva v misce smícháme, přidáme mléko, vejce, olej, vanilk. cukr a dobře promícháme. Těsto… více o Blumová buchta
Kolečka z nivy 1) Zpracujeme těsto, dáme odležet do ledničky. 2) Rozválíme na plát 3 mm silný, vykrajujeme kolečka. 3) Potřeme je… více o Kolečka z nivy
Medovníkové hvězdičky V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na mouku… více o Medovníkové hvězdičky
Medovník pro mlsný jazýček cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a… více o Medovník pro mlsný jazýček
Tmavé housky pro domácí pekárnu Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme… více o Tmavé housky pro domácí pekárnu
Řecké těstoviny Uvaříme těstoviny podle doby napsané na obalu. Scedíme a dáme na talíř. Vezmeme bílý jogurt, který lžičkou dáme na… více o Řecké těstoviny
Francouzská Bageta Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu… více o Francouzská Bageta
Nepečený ovocný dort s vaječným… **Krém: **smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr(dle… více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D. I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Hovězí vývar Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli… více o Hovězí vývar