Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají… Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém… Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako… Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku… Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Advokátská káva Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný likér, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou… více o Advokátská káva
Humrové chlebíčky Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou… více o Humrové chlebíčky
Ruský guláš Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším… více o Ruský guláš
Těstoviny à la smetanito Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky… více o Těstoviny à la smetanito
Tvarohový koláč s oříšky Z kvasnic, cukru, mléka a mouky zaděláme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na plech. Troubu… více o Tvarohový koláč s oříšky
Zámecké kuřecí řízky Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme… více o Zámecké kuřecí řízky
Zapečené kakaové palačinky s… Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh,… více o Zapečené kakaové palačinky s tvarohem
Langoše jako ze stánku (bez vajec) Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, dosypte… více o Langoše jako ze stánku (bez vajec)
Dušená krkovička se zeleninou Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou… více o Dušená krkovička se zeleninou
Tvarohové knedlíky s jahodovou… Z ingrediencí uhněteme těsto (lepší nechat mouku trochu nasát vodu před zpracováním, vytvarujeme knedlíčky a vaříme cca… více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Koláč s kokosem Máslo, vodu, cukr a kakao povaříme 5 minut a pak 5 minut chladíme. Z povařené hmoty oddělíme 1 sklenici a do ní… více o Koláč s kokosem
Vídeňský bramborový salát Plachutta 1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů -… více o Vídeňský bramborový salát Plachutta