Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska… Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem… Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy… Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci… Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Mramorová bábovka z babiččina… Utřeme máslo,přidáme cukr a žloutky a znovu třeme. Potom přidáme 1/2 mouky a šlehačku. Do zbylé 1/2 mouky zamícháme… více o Mramorová bábovka z babiččina sešitku
Aromatické ořechy Rozehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte cukr, sůl a koření. V druhé misce promíchejte ořechy s bílkem, poté k… více o Aromatické ořechy
Pangasius na kari Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z… více o Pangasius na kari
Muffins Klasický postup, suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr mouku a prášek do pečiva s van. cukrem. D směsi zašleháme… více o Muffins
Fazole s uzeninou Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby než… více o Fazole s uzeninou
Babiččina koprová omáčka Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme… více o Babiččina koprová omáčka
Kuřecí s pórkem na kari ve… Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku na kousek másla, trošku posypeme grilovacím kořením a zlehka společně… více o Kuřecí s pórkem na kari ve smetanovo-sýrové omáčce
Estonský kringel Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout. Cukr smícháme se skořicí a změklým… více o Estonský kringel
Caponata Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a… více o Caponata
Tortilla Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme sádlo, vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto roddělíme na 5… více o Tortilla
Rajská polévka s rýží Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajská polévka s rýží
"Červené" kuře Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte… více o "Červené" kuře