
3
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu,… více o OKATÉ MASO
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24… více o Nakládané maso
Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme… více o Pekingské maso
Grilování vypadá jako snadná disciplína, ale stačí málo a maso je vysušené, přesolené nebo bez… Celý článek
Prázdninové koláče patří k těm nejlepším a ty s rybízem obzvlášť. Jsou šťavnaté, nadýchané a… Celý článek
Často se plete s kuskusem, nenechte se ale zmást. Bulgur sice není tak známý, to ale neznamená… Celý článek
Nepečené dezerty se hodí kdykoli, obzvlášť teď, když je stále horko a navíc ještě dozrává… Celý článek
Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto… více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku
Nejprve si na drobné kousky nakrájíme kompotovaný ananas. Do mísy vsypeme mouku, cukr, nasekané nebo mleté ořechy,… více o Tvarohové pokušení
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s… více o Pomerančová bábovka
Sůl, vejce máslo a mouku zpracujeme na těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do folie a dáme do chladu. Troubu… více o Špenátovo-sýrový quiche se smetanou
Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a… více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.… více o Marinovaná kuřecí křidélka
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí - dle chuti. Prudce… více o Smažené jednohubky
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená… více o Výborná zelňačka
1. Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné - nevyhazujeme! 2.… více o Brokolice podle Simony Stašové
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho… více o Staročeské zelníky s bramborami
1. Vejce rozšleháme s mlékem, špetkou soli a oběma druhy cukru. Po částech zapracujeme mouku prosetou s práškem do… více o Čokoládové palačinky
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do pekáče. Pak nakrájíme maso. Maso a cibuli promícháme. Rozpustíme masoxy. Do litrové… více o Pečený guláš