2.7
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list a nové koření, osmažíme dosklovata na kostičky… více o Thajská čočka se zeleninou
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme.… více o Thajské zelené curry
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového… více o Thajský sójový guláš
Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky po ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno… Celý článek
Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden… Celý článek
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy… více o Bábovka s kysanou smetanou
Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně… více o Krémeš jihoslovanský
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron… více o Kuře podle Olivera
Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nudličky masa v něm obalíme. Maso ještě… více o Kuřecí prsa s citronem a sezamem
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a… více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv… více o Marináda na maso – na grilování
Z vajec, mléka a hladké mouky uděláme palačinkové těsto, které okořeníme a zároveň osolíme Vegetou. Žampiony oloupeme a… více o Žampionové palačinky
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva, vodu přidáváme postupně, tak, aby těsto mělo konzistenci o… více o Slaný cuketový koláč
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem… více o Okurková omáčka
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme… více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta… více o Lázeňský koláč
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí