Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte zázvor, citronelu a limetkové lístky. Na mírném ohni vařte asi 10 minut. Přeceďte a v jiné nádobě pokračujte v přípravě. Přidejte maso a žampiony a vařte dalších 15 minut. Před koncem varu přidejte rozpůlené kukuřičky a rybí omáčku. Polévku rozdělte do misek, posypte chilli papričkou, jarní cibulkou a koriandrem. Dozdobte limetkou a podávejte.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika