
2.7
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list a nové koření, osmažíme dosklovata na kostičky… více o Thajská čočka se zeleninou
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme.… více o Thajské zelené curry
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového… více o Thajský sójový guláš
Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá… více o Citronové řezy s polevou
Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a… více o Foukaná buchta
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak… více o Linecká velikonoční vejce
Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do… více o Perníkové řezy s kořením na svařák
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby… více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme do tuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany. … více o Banánová kopule
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou,… více o Rychlá hrášková polévka
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku.… více o Alpský Kaiserschmarrn
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu
Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje,… více o Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce… více o Pivní vrabci