3.33
Cibule se opece nakrajena na kousky, na trose oleje, pridava se na kousky nakrajena slanina, chvili restovat,asi 5… více o Bezvadne Curry v hrnci
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Uvařte ve vodě čočku doměkka (asi 10 minut). V druhém hrnci osmažte na oleji do sklovita cibuli a rozmačkaný česnek. K… více o Zeleninové curry ze Středního východu
Rozlousknout vlašské ořechy tak, aby zůstaly krásné půlky a minimum nepořádku kolem, může být… Celý článek
Bez lineckého cukroví se štědrovečerní stůl neobejde. Je jedno, jestli máte raději linecká… Celý článek
Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak… Celý článek
Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste… Celý článek
Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle. Příprava těsta - velice jednoduché. V míse smícháme… více o Horký jablkový strouhánek
Všechny přísady dobře propracujeme a těsto necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko a vykrajujeme… více o Slané preclíky
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před… více o Strouhaný kokosový koláč
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé… více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a… více o Křepelky po staročesku
Uděláme kvásek,postupmě přidáme všechny suroviny.Husté těsto necháme dobře vykynout.Pečeme v lívanečníku. Potíráme… více o Domácí lívance
Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr a vše rozmačkáme. Po okraj sklenice nasypeme… více o Ginger Mojito
Hermelíny nastrouháme najemno, přidáme vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a vše… více o Hermelínové karbanátky
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme… více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků… více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Smíchat mouku a cukr. Do toho nakrájet změklý tuk. a vejce. Těsto do ledničky. Pekáč vymazat tukem a vysypat moukou,… více o Koláč borůvkový linecký
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce… více o Lehký brokolicový salát