kuřecí maso
nebo jiné, např. krevety, krabí tyčinky apod.
kokosové mléko
v plechovce
curry pasta
zelená
Postup přípravy receptu
Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso a zalijeme vroucí vodou – ne moc, jen aby se vařilo doměkka (v případě krabích tyčinek není třeba vařit, jsou hotové hned). Když je maso měkké, přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme a necháme tak 4–5 minut. Pak už jen přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vypneme. Dochutíme solí, bazalkou, citronovou šťávou – vše dle vlastní chuti.
Krájení zeleniny: mrkev – na velmi tenká kolečka, brokolice – malé růžičky, zelená část pórku – úzké proužky, cibule – trojúhelníkové lístky, zázvor – drobná kolečka nebo půlkolečka dle velikosti (zázvoru stačí málo, cca jako palec).
Podáváme s vařenou rýží.
Je to celkem netradiční, ale velmi zdravé a chutné jídlo. Doporučuji vyzkoušet.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami