3.23
Ve větší míse utřeme 4 žloutky s 6 lžícemi cukru a pomalu vmícháme mascarpone. Připravíme asi 6 porcí silné kávy, musí… více o Tiramisu
Šlehačku ušleháme se ztužovačem, vanilkovým cukrem, přidáme ricottu a promícháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu… více o Tiramisu
Kompotované mandarinky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme dohladka s… více o Pomerančové tiramisu
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Zelné saláty patří k nejoblíbenějším přílohám. Jsou osvěžující, křupavé a díky své… Celý článek
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Tlacenka
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. … více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme do hmoty rukama nebo umeleme… více o Syrniky
Hermelín podélně rozřízneme. Měkký střed vydlabeme, přidáme máslo a lučinu, ašleháme a doplníme strouhanými vlašskými… více o Plněný hermelín Stella
Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku.… více o Játrová paštika
Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr, vyšleháme a přidáme mouku, promícháme metličkou. Dáme na namazaný a vysypaný… více o Jahodovo-vanilkové řezy
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova. Náplň… více o Řezy se zakysanou smetanou
Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení a… více o Klasické tiramisu
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něho postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho… více o Falešný Sachr dortík
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a… více o Hovězí "hospodský" guláš
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu… více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé