3.78
Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a… více o Croissanty s čokoládou
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké… více o Medovník s čokoládou
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou… více o Cuketová kostka s čokoládou
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme.… více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do mísy, do které dáme rozetřený česnek se solí a zalijeme dostatečným… více o Mléčné řízečky
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme… více o Šarlota aneb roládkový dort
Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme… více o Tvarohový koláč s trojí zavařeninou
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. … více o Kelišovské kotlety
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Na drobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena (bacha, ať neshoří)… více o Jiříkův guláš
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte … více o Tzaziky
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při… více o Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu
Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle… více o Jemný jablečný páj