Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5 minut namočte, nabobtnalou vymačkejte a rozpusťte v horké vodě. Šlehačku vmíchejte do ochuceného tvarohu, přidejte želatinu a dobře rozmíchejte. Kávu smíchejte s griotkou.
Do dortové formy rozetřete část tvarohové hmoty, poklaďte vrstvou piškotů a pokapejte je kávou s griotkou. Vrstvy opakujte do vyčerpání surovin, zakončete vrstvou tvarohové hmoty.
Posypte ji přes sítko kakaem a dejte do lednice nejlépe do druhého dne odležet.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami