Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5 minut namočte, nabobtnalou vymačkejte a rozpusťte v horké vodě. Šlehačku vmíchejte do ochuceného tvarohu, přidejte želatinu a dobře rozmíchejte. Kávu smíchejte s griotkou.
Do dortové formy rozetřete část tvarohové hmoty, poklaďte vrstvou piškotů a pokapejte je kávou s griotkou. Vrstvy opakujte do vyčerpání surovin, zakončete vrstvou tvarohové hmoty.
Posypte ji přes sítko kakaem a dejte do lednice nejlépe do druhého dne odležet.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky