Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme sádlo, vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto roddělíme na 5 dílů a každý tence vyválíme. Dáme na suchou teflonovou pánev a asi 1/2 minuty opékáme z každé strany, až se začnou dělat puchýřky. Tortilly dáváme mezi dvě útěrky, aby neztvrdly než je budeme plnit. Nebo plníme hned surovinami podle své chuti, které jsme si připravili dopředu.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE