
2.5
Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro… více o Plněná domácí tortilla s kuřecím masem
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme. Zeleninu… více o Tortilla s kuřecím masem
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme,… více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením a na domácí oslavě ho spotřebujete litry. Je… Celý článek
Těžko se tomu věří, ale na letní oslavě oslníte nejen grilovaným masem. Zkuste grilovanou… Celý článek
Zatímco v zimě každý uvítá talíř horké polévky, která ho zahřeje, v létě jsou ideální studené… Celý článek
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře… více o Medovník pro každého
Do prosáté mouky vlijeme rozšlehané žloutky, přidáme máslo nastrouhané na hrubém struhadle a zpracujeme těsto. Z těsta… více o Ořechové trubičky
Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na… více o Maso v jogurtu
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření… více o Utopenci v pivním nálevu
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme do zlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou. Podáváte na rohlíku jako… více o Česneková pomazánka
1. Tři velké cibule nakrájíme a na oleji dočervena osmažíme. Přidáme kysané zelí a podlijeme trochu vodou, podle chuti… více o Zelný štrúdl
Kromě bílku z vajíček vše pomeleme na masovém mlýnku. Na závěr bílky nakrájíme na jemno a přidáme k pomazánce a… více o Škvarková pomazánka
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění… více o Rybí salát
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku. Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se… více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Vejce utřeme s cukry do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i… více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
Nádivku rozšlehejte. Korpus potřeme marmeládou a nádivkou. Posypeme Grankem. Poté korpus dáme na 3 hodiny do ledničky. více o Korpusový dort