Bagetu šikmo nakrájíme na krajíčky, které mírně opečeme z obou stran pod horkým grilem.
Vedle si smícháme utřený česnek s olivovým olejem. Každý krajíček bagety z obou stran potřeme olejem s česnekem a položíme na něj tenký plátek rajčete. Na něj dáme malý kousek tuňáka, navrch plátek sýru.
Vrátíme pod gril a 2–3 minuty opékáme ve vzdálenosti 10 cm, až se sýr roztaví.
Posypeme najemno nakrájenou petrželkou a podáváme.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)