Linecké třené cukroví Máslo utřeme po pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem, nebo stříkáme na plech… více o Linecké třené cukroví
Cikánské řezy třené Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Měla by být stejná… více o Cikánské řezy třené
Třené houskové knedlíky (nekynuté) Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny.… více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny! Nemusíte strávit v kuchyni dvě hodiny, abyste uvařili dobře a zdravě. Stačí vědět, jak na to.… Celý článek
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první… Nadýchané okraje, tenoučké těsto a lahodná rajčatová omáčka s mozzarellou a čerstvou bazalkou.… Celý článek
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až… Těstoviny jsou tak variabilní surovina, že vám vůbec nebude vadit jíst je celý pracovní týden.… Celý článek
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč… Černý bez je rostlina, která se již po staletí používá v lidovém léčitelství, a jeho květy lze… Celý článek
Kuřecí podle Marci Na oleji osmahneme na kousky nakrájené maso, přidáme nakrájené olivy, papriku a pórek - chvíli společně orestujeme. Pak… více o Kuřecí podle Marci
Plněné kuřecí řízky Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek… více o Plněné kuřecí řízky
Šlehačkový koláč Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané,… více o Šlehačkový koláč
Plněné žampiony játrovou směsí Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme… více o Plněné žampiony játrovou směsí
Levný práškový závin Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci… více o Levný práškový závin
Šneci se skořicí Těsto vyválíme. Nakrájíme na proužky. Pomažeme máslem,posypeme skořicovým cukrem a mletými ořechy. Proužek smotáme,… více o Šneci se skořicí
Velikonoční mazanec Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřících prášků… více o Velikonoční mazanec
Pečené maso na houbách Maso naložíme nejlépe 1 den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané… více o Pečené maso na houbách
Jeřabiny jako brusinky 2 kg odstopkovaného ovoce posypeme trochou mleté skořice a vanilkového cukru, přidáme 2 tlučené hřebíčky a 1/2… více o Jeřabiny jako brusinky
Ovocné krůtí maso na kari Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na jemno nasekáme. Pomeranč oloupeme i s blankou a nakrájíme na plátky. Na oleji… více o Ovocné krůtí maso na kari
Králík na smetaně Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny.… více o Králík na smetaně
Omeleta Vejce, kari a pažitku smícháme, přidáme trochu sýru a smažíme, dokud nebude omeleta mít správnou barvu. Můžeme… více o Omeleta