
3
Mléko, zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v… více o Rakouský trhanec podle mé babičky
Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme rum, mouku a ušlehané bílky s cukrem. Na plech stříkáme tyčinky, upečeme,… více o Třené tyčinky
Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Bílkoviny jsou v dnešní době velmi populární a stále častěji se o nich mluví jako o základu… Celý článek
I méně zkušený houbař při hledání celkem bezpečně pozná, že to, na co právě kouká v trávě nebo… Celý článek
Ono se sice o bramborách říká, že jsou obyčejné, ale s touhle zeleninou se dá doslova kouzlit.… Celý článek
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na… více o Kuřecí řízek Tahiti
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet. Plátky… více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a… více o Maso se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou… více o Kuřecí kousky s bramborákem
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný… více o Malinové řezy kakaové
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
Necháme na másle osmahnout krátce lososa nakrájeného na kostičky. Zalejeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou… více o Těstoviny s lososem
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a… více o Rybičková pomazánka z makrely
V míse důkladně utřeme tvaroh, žloutky a mouku se špetkou soli a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na oleji smažíme… více o Papana
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta
uvařenou čočku rozmxovat a vše promíchat zkusit přídat např. petrřelku, pár kapek citronu, tofu podávat s rozpečenou… více o Čočková pomazánka
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky… více o Hustá bramboračka