
3
Mléko, zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v… více o Rakouský trhanec podle mé babičky
Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme rum, mouku a ušlehané bílky s cukrem. Na plech stříkáme tyčinky, upečeme,… více o Třené tyčinky
Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Grilovací sezona vypukla naplno a ze zahrádek se opět line neodolatelná vůně čerstvě… Celý článek
Záplava sladkých a voňavých červených plodů byla vždy předzvěstí léta, a to je nejspíš i další… Celý článek
Štrúdl patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. A není divu. Je snadný na přípravu, rychle… Celý článek
Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno nastříháme. V míse dobře promícháme mouku s… více o Pikantní muffiny se šunkou
Na oleji zpěníme cibuli,přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku… více o Pradědovo tajemství
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také… více o Sedlácký guláš
Dáme si vařit těstoviny, dle vlastního výběru, podle návodu na vybraných těstovinách. Kuřecí prsa nakrájíme na… více o Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho… více o Citronové kuře s rozmarýnem
- všechno smíchat dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (řídíme přes množství strouhanky) - kuřecí prsa na tenké… více o Pivní kuřecí rarášci
Smícháme vejce, cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a vodu a vše ušleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a… více o Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte … více o Tzaziky
1. Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou. 2. Ráno vodu slejte a nahraďte vývarem a bílým vínem. 3. Přidejte… více o Toskánská polévka z bílých fazolí
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje,… více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a… více o Bramborový kuba
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o… více o Jahodové lívanečky