3.2
Ingredience do spodního těsta smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, který rozválíme na vymazaný plech.… více o Trojbarevný koláč naší babičky
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky… více o Koláč - Švédský koláč
Utřeme tvaroh, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme… více o Koláč - Výborný tvarohový koláč
Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s… více o Bílkový beránek
V míse ze všech přísad vymícháme těsto,rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě cca… více o Koláč od tety
Žloutky vyšleháme s olejem, vodou, cukrem do pěny. Potom zamícháme mleté oříšky, sníh ze 4 bílků a taky mouku s… více o Lžicová bábovka
Připravíme krém: změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého… více o Malakův dort
Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v… více o Snídaně na druhý den
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku,… více o Venkovská cibulačka
Stoprocentní tuk rozehřejeme v rendlíku, vmícháme cukr, kakao a sušené mléko. Čokoládu naléváme do vypláchnutých… více o Výborná čokoláda do formiček
z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto vyválíme 2 placky naplníme strouhanými jablky se skořicí rozinkami ořechy a… více o Jablečný koláč
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a… více o Nádivka se sýrem
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem.… více o Losos na bílém víně
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z… více o Velikonoční perníčky – hned měkké
V hrnci zpěníme na lžíci másla a lžíci oleje cibuli, mrkev a česnek, přidáme dýni a ještě krátce opékáme. Zalijeme… více o Dýňová polévka