Tuňákový sendvič Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno… více o Tuňákový sendvič
Tuňákový pilaf Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme k varu a… více o Tuňákový pilaf
Nejúžasnější špenát Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte… více o Nejúžasnější špenát
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané… Čeká vás narozeninová oslava, nebo jen chcete něco upéct k odpolední kávě? Ať tak či onak,… Celý článek
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a… Čatní, čatný nebo chutney. Pod všemi těmito názvy se skrývá indická studená omáčka, která se… Celý článek
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze… Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Cassidyho jahodový piškot Vyšlehám sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidám cukr a vanilkový cukr. Postupně přidávám mouku, ve které je zamíchaný… více o Cassidyho jahodový piškot
Chlebíčky z mléčného baru Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,… více o Chlebíčky z mléčného baru
Koňaková bábovka Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.… více o Koňaková bábovka
Vepřové závitky v římském hrnci Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a… více o Vepřové závitky v římském hrnci
Bigos Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření,… více o Bigos
Tiramisu - šlehačka se ušlehá se ztužovačem, vanilkovým cukrem, přidá se Ricota a promíchá se - do dortové formy se naskládá… více o Tiramisu
Sekaný španělák Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček.… více o Sekaný španělák
Čočka LUŠTĚNINY PŘEDEM NESOLIT !! (by se neuvařily) Čočku proprat v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou H2O asi… více o Čočka
Utopenci Gejza Nejprve nálev: Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty… více o Utopenci Gejza
Slaný koláč se zelím 1. Mouku promícháme na vále se solí, přidáme pokrájené máslo, škvarky, vejce a lžičku octa. Přilijeme postupně asi 100… více o Slaný koláč se zelím
Hovězí čína s nudlemi 1. Nachystáme si hovězí maso - odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z: olivového oleje, sůl, pepř,… více o Hovězí čína s nudlemi
Plněná domácí tortilla s kuřecím… Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro… více o Plněná domácí tortilla s kuřecím masem