Tuňákový sendvič Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno… více o Tuňákový sendvič
Tuňákový pilaf Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme k varu a… více o Tuňákový pilaf
Nejúžasnější špenát Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte… více o Nejúžasnější špenát
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší! Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky… Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se! Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i… Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jablkové řezy s pudinkem Těsto: ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hod. odpočinout do lednice. Náplň: jablka oloupeme a… více o Jablkové řezy s pudinkem
Jelení steaky s povidlovou omáčkou Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu… více o Jelení steaky s povidlovou omáčkou
Křehký, výjimečně dobrý makový… Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a… více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Omáčka na lívance Ovoce rozvaříme ve smetaně, osladíme, přilijeme mouku rozmíchanou v mléce a povaříme. více o Omáčka na lívance
Zapečený květák s nivou Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem,… více o Zapečený květák s nivou
Chudí rytíři s houbami Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami.… více o Chudí rytíři s houbami
Máslová kolečka Z ingrediencí zpracujeme hladké těsto, které rozpůlíme a do jedné části zapravíme ořechy. Z každé části pak vykrajujeme… více o Máslová kolečka
Ananasová pizza Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek a olej a postupně… více o Ananasová pizza
Žampiony plněné šunkou a nivou Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne… více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Šusky (opečené škubánky) Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby… více o Šusky (opečené škubánky)
Bleskový švestkový koláč Všechny suroviny smíchat, těsto rozetřít na plech. Švestky umýt, vypeckovat, rozpůlit. Těsto se poklade švestkami … více o Bleskový švestkový koláč
Kuřecí maso v těstíčku Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme. Všechny přísady smícháme, až se nám vytvoří tekutější těstíčko, do kterého dáme… více o Kuřecí maso v těstíčku