
2.92
Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř.… více o Slavnostní plněný chleba
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Ty nejlepší věci bývají často ty nejjednodušší. A také rychlé. Stačí dát dohromady pár běžných… Celý článek
Sklizeň švestek je v plném proudu. Ať už máte švestky z trhu, nebo ze zahrádky, je důležité s… Celý článek
Plech vyložíme papírem nebo alobalem, který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. {Pokud dáme pečící papír, není nutné).… více o Jablková roláda
Smíchat sypké suroviny, přidat ostatní + sníh, a upéct při 150 °C. Svařit 1 l mléka a 3 vanilkové pudinky a nechat… více o Sváteční řezy z Paříže
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mino marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2… více o Tvarohové hvězdičky DIA i NEDIA
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké… více o Tvarohovo-jahodové knedlíky
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout,… více o Voňavé knedlíky
Cukr, žloutky a máslo vyšleháme do pěny. Můžeme přidat 1-3 lžíce horké vody - lépe se pak šlehá. Přidáme mouku s… více o Beránek z těsta na bábovku
Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem,… více o Pečená krkovice v česnekové krustě
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme… více o Krabí tyčinky se zeleninou
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně… více o Hovězí ragú
Uvaříme 2 pudinky a vylijeme je na předem vymazaný a vysypaný plech. Necháme schladnout, nejlépe až do studena.… více o Margotková buchta
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.… více o Maminčina jablečná buchta
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej. 2. Svaříme nálev, vše v poměru podle… více o Rakouský bramborový salát