Slavnostní věnečky Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Slavnostní plněný chleba Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř.… více o Slavnostní plněný chleba
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Letní mlsání? Pojďte na to chytře Dovolit si na dovolené, to je její příjemné pravidlo. Aby se nám mlsání nevymklo z rukou,… Celý článek
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a… Krémová, svěží a lehká. Cuketová polévka je ideálním způsobem, jak zužitkovat bohatou letní… Celý článek
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom… Pokrmy z jednoho hrnce patří mezi ty nejoblíbenější. Jsou snadné na přípravu a uvařit je… Celý článek
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová… Možná jste si mysleli, že s červnovými jahodami je sezona samosběru u konce. Naopak! Léto… Celý článek
Pochoutkové tortily s kuřecím masem Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím… více o Pochoutkové tortily s kuřecím masem
Šišmáky Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené… více o Šišmáky
Šlehačka z mléka Všechny ingredience vložíme do hrnečku a přivedeme k varu. Těsně před varem odstavíme, dáme do mixéru a 3 min mixujeme.… více o Šlehačka z mléka
Hovězí pečeně na pivu Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat. … více o Hovězí pečeně na pivu
Řecké tzatziki Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme.… více o Řecké tzatziki
Ratatouille Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme,… více o Ratatouille
Babiččiny papriky v rajské Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky,… více o Babiččiny papriky v rajské
Česneková omáčka Upečeme hlavičku česneku 20 minut v alobalu v troubě na 180 stupňů. Mezitím dáme dělat vývar. V hrnci na rozpáleném… více o Česneková omáčka
Bábovka s jablky a ořechy Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je… více o Bábovka s jablky a ořechy
Jeřabiny jako brusinky 2 kg odstopkovaného ovoce posypeme trochou mleté skořice a vanilkového cukru, přidáme 2 tlučené hřebíčky a 1/2… více o Jeřabiny jako brusinky
Vepřové koleno Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme… více o Vepřové koleno
Krémová pórková polévka Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu… více o Krémová pórková polévka